Ik vrees dat ik, bij het aanmaken van de categorieën één zeer belangrijke hobby van mij ben vergeten. Jawel, hoe kon ik mijn liefde voor boeken vergeten? Stom, eigenlijk.
Ik ben absoluut gek op lezen. Zoals Philip Pullman al zei moet je, om een goeie schrijver te zijn, ook gek zijn op lezen en hoewel ik niet weet of dat klopt, ben ik zeker een fanatieke schrijver en lezer.
Zelf ben ik absoluut gek op fantasy. Ik heb ooit eens twee jaar lang een ‘pauze’ moeten nemen voor vrijwillig lezen omdat ik al m’n energie nodig had voor die ***-literatuur die ik voor Nederlands moest lezen, en sinds die pauze heb ik me bijna uitsluitend nog verdiept in fantasy, en met name Robert Jordan: hij heeft een gigantische saga geschreven van 12 boeken, genaamd het Rad des Tijds, en stierf toen hij aan de dertiende bezig was, dat heeft een andere schrijver afgemaakt. (Als het aantal niet helemaal klopt, sorry) Ik heb boek vijf inmiddels afgerond en begin aan boek zes zodra ik een ander boek heb afgerond. Probleem is wel dat z’n schrijfstijl soms erg moeilijk is om doorheen te komen.
Ik weet niet of jullie ooit van Patrick Rothfuss gehoord hebben? Hij is niet heel bekend, maar hij verdient meer faam dan dat hij heeft. Ik hoop ooit nog eens te schrijven zoals hem, want hij schrijft héérlijk. Vlot en lekker, honderd pagina’s per dag halen haal ik echt met gemak als hij die pagina’s heeft geschreven. Hij is schrijver van De Naam van de Wind en De Angst van de Wijze, beide dikke boeken maar het lezen waard. Ik wacht met smart op deel drie.
Christopher Paolini mag natuurlijk in dit lijstje niet ontbreken. Ik heb alledrie de boeken van de Inheritance Cycle gelezen en sta op het punt om echt in boek vier te beginnen terwijl ik dit schrijf. Zijn schrijfstijl is soms vrij amateuristisch, maar dat is slechts een kwestie van wennen. Ik kan me soms ook vrij erg verliezen in zijn boeken.
Philip Pullman is de schrijver van de Noorderlicht-trilogie, een trilogie die ik zo af en toe wel weer eens pak. Heerlijke boeken, stuk voor stuk, alleen het einde is hartenbrekend, maar misschien juist daarom ook wel weer mooi.
Terry Brooks is een schrijver waar ik me niet meer in heb verdiept sinds mijn pauze, maar hij heeft ook prachtige boeken geschreven in zijn Shannara-wereld. Het zijn er alleen weer zoveel, maar ik ben van plan om me daar ook weer helemaal in te verdiepen als ik geen andere boeken meer heb die ik nog moet lezen. Dat gaat dus nog wel even duren.
Kortom, ik lees alles wat los en vast zit, zeker als het fantasy is. Ik ben ook gek op Rowling(maar dat leek me vrij voor de hand liggend) en er zijn vast nog wel een paar schrijvers die ik niet genoemd heb.

Weten jullie weer iets meer over mij 🙂 Oh, nog één ding. Sting, één van mijn favoriete artiesten(misschien moet ik ook maar een categorie hobby’s – muziek aanmaken) komt naar Nederland in de Back to Bass-tour! Ik was van plan er heen te gaan, in de Heineken Music Hall, tot ik eens de prijs van de tickets bekeek. TWEEHONDERDTIEN euro. Per stuk. Zijn die stoelen daar van zuiver platina of zo? Of zoek ik op de verkeerde site naar de prijzen?

Tot de volgende blog!

Advertenties